Stort bilpleje-eventyr blev grundlagt i Herning

By april 15, 2019Uncategorized @da

Samarbejdet mellem Bjarne Nielsen-koncernen og Byens Bilpleje strækker sig helt tilbage til 1997.
I mellemtiden er Byens Bilpleje blevet til en mastodont inden for sit fag.

Med mere end 500 medarbejdere og godt 70 danske lokationer siger det næsten sig selv: Byens Bilpleje er den mest toneangivende spiller på markedet for klargøring af biler herhjemme.

Virksomheden blev etableret i Vejle i 1997 af Dennis Odgaard, der dengang så et marked for systematisk klargøring.

– Enhver bilforhandler har brug for, at bilerne kan blive klargjort og komme til at se godt ud. Men der er ikke nødvendigvis sund økonomi i at have en mand dedikeret til det ude i det enkelte bilhus, og det er dér, at vi kommer ind, forklarer Dennis Odgaard, som i 2001 fik Morten Nielsen med som partner i virksomheden.

Byens Bilpleje har formået at skabe en succesfuld forretning ud fra et koncept, der handler om totalløsninger. Alt er sat i system, og hvor Byens Bilpleje kan fokusere på klargøring, lakering og opretning, så kan den enkelte bilforhandler fokusere på at købe og sælge bilerne.

Dækker det mest af Danmark

– Vi ramte et hul i markedet, som der reelt ikke var andre, der havde fået øje på. Og så gik vi ind og lavede et koncept, der fortsat holder, pointerer Dennis Odgaard, der fortsat – sammen med Morten Kollerup Nielsen – er medejer af virksomheden.

I februar 2018 overtog kapitalfonden Procuritas aktiemajoriteten i Byens Bilpleje med den hensigt, at koncernen skal udbredes til udlandet – i første omgang de nordiske lande og Tyskland.

– Vi dækker efterhånden det mest af Danmarkskortet, og derfor er det helt oplagt at søge mod udlandet. Men det skal gøres kontrolleret, for det er naturligvis ikke bare lige noget, der sker ”over night”. Men jeg er overbevist om, at det, der fungerer her i Danmark, også kan fungere i for eksempel Sverige og Tyskland, understreger Dennis Odgaard.

Oplagt samarbejdspartner

I tæt på ti år har Byens Bilpleje haft et tæt samarbejde med Bjarne Nielsen-koncernen, og det har sin helt særlige årsag.

– Jeg er faktisk udlært reservedelsekspedient hos Bjarne Nielsen i Herning, der dengang lå på Cypresvej. Jeg lærte rigtig meget i den periode, og der er også mange ting, som jeg har taget med mig videre i min karriere. Derfor var det også helt oplagt, at vi landede en storkunde-aftale med Bjarne Nielsen-koncernen, da det blev aktuelt i 2011, fortæller Dennis Odgaard.

På det tidspunkt bestod Bjarne Nielsen A/S af otte bilhuse, og i dag er Byens Bilpleje fortsat repræsenteret i de fleste af koncernens forretninger.

– Det var en meget vigtig aftale for os, fordi den var med til at bane vejen for yderligere aftaler med en række af de andre helt store spillere på bilmarkedet. Det var faktisk lidt af et ”point of no return”-øjeblik for os, påpeger Dennis Odgaard.

Giver frihed til forhandlerne

Han har ofte kontakt både med de forskellige afdelingschefer i Bjarne Nielsen A/S og med koncernchefen selv, som altså er Dennis Odgaards forhenværende arbejdsgiver.

– Der har helt klart været en rød tråd i vores samarbejde, og så er det jo dejligt at konstatere, at vi begge har udviklet os med årene.

I dag har Byens Bilpleje sit domicil i Fredericia, og der er som sagt fuld fokus på yderligere ekspansion. Ifølge grundlæggeren er der nemlig plads til at gøre holdet endnu større.

– Det giver jo en frihed til en bilforhandler, at han bare kan bestille en klargøring hos os, så behøver han ikke spekulere mere på det. Det er faktisk hele grundtanken bag vores koncept, fortæller Dennis Odgaard.

Har sat håndteringen i system

Også hos Bjarne Nielsen er der stor tilfredshed omkring samarbejdet, der altså efterhånden har stået på i en længere årrække.

– Byens Bilpleje er helt klart en attraktiv samarbejdspartner for os, fordi de er landsdækkende på samme måde, som Bjarne Nielsen-koncernen er det. Samarbejdet er desuden et rigtig godt eksempel på, at man skal holde fokus på det, som man er god til, forklarer eftermarkedsdirektør Carsten Fleischer.

I flere af Bjarne Nielsens landsdækkende net af bilhuse har Byens Bilpleje endda lejet sig ind, så de kan håndtere de mange opgaver på stedet.

– Vi er dygtige til at sælge og servicere biler. Til gengæld er Byens Bilpleje de helt rette til at klare de underliggende ting som eksempelvis kosmetisk klargøring, lakering og undervognsbehandling. Det har de sat i system gennem de seneste mange år, og det er helt klart en af deres store forcer, pointerer Carsten Fleischer.

Læs mere her »

Leave a Reply